Οι 10 καλύτερες παραλίες του Νομού Ρεθύμνου!

Μαγικές παραλίες βρίσκονται κατά μήκος των ακτών του Νομού Ρεθύμνου τόσο από τη βόρια πλευρά όσο και από τη νότια. Οι παραλίες του νομού που βρίσκονται στο βόριο τμήμα είναι περισσότερο οργανωμένες και δημοφιλείς, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και water sports είναι μερικές από τις υπηρεσίες που θα βρείτε στις Ρεθεμνιώτικες παραλίες.

Παράλληλα στο βόριο τμήμα του νομού δεσπόζουν ξεχωριστά ξενοδοχεία τα οποία φροντίζουν ώστε οι παραλίες να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Από την άλλη πλευρά οι παραλίες που βρίσκονται στη νότια πλευρά του νομού παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανέγγυχτες από τις τουριστικές υποδομές και παράλληλα αποτελούν προορισμούς ιδιωτικής χαλάρωσης. Μια βόλτα στο νότιο μέρος του νησιού θα σας καταπλήξει με τις παραλίες που θα βρείτε σε αυτό.

Ετοιμάσαμε ένα μοναδικό αφιέρωμα με τις 10 καλύτερες παραλίες του νομού για να διαλέξετε σε ποια θα απολαύσετε το μπάνιο σας.

1. Παραλία Αγίας Γαλήνης

agia-galini
Βρίσκεται 55 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου στο χωριό της Αγίας Γαλήνης, μια άκρως φιλόξενη περιοχή με αμμώδης παραλία που περιβάλλεται από τεράστιους βράχους.

2. Παραλία Μπαλί

bali rethymno

Όχι δεν είναι το εξωτικό Μπαλί, είναι το Μπαλί του Ρεθύμνου 32 km ανατολικά της πόλης όπως κατευθυνόμαστε στην Εθνική οδό προς Ηράκλειο. Αμμώδης παραλία άκρως δημοφιλής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του ξεχωριστού τοπίου που περιβάλλει την περιοχή και τη χαλαρή ατμόσφαιρα που επικρατεί. Δεν είναι λίγα τα μοναστήρια που βρίσκονται κοντά στην περιοχή του Μπαλί.

3.Παραλία Πρέβελη

paralia preveli

Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ρεθύμνου, η παραλία βρίσκεται πάνω στο σημείο που το ποτάμι χύνεται στη θάλασσα αφού πρώτα έχει περάσει από το μαγευτικό πράσινο τοπίο με τους φοίνικες.

4. Παραλία Πανόρμου

paralia panormo

Βρίσκεται 22 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, πλήρως οργανωμένη με κρυστάλινα νερά στην παραλία του Πανόρμου θα βρείτε ταβέρνες για να απολαύσετε το γεύμα σας αλλά και διαμερίσματα για να μείνετε με ξεχωριστή θέα στη θάλασσα.

5. Παραλία Πλακιά

paralia plakias

Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ρεθύμνου, μερικά τμήματα της παραλία του Πλακιά είναι οργανωμένα ενώ άλλα όχι. Σε κάθε περίπτωση το ήρεμο περιβάλλον θα σας κάνει να χαλαρώσετε και θα σας ανταμείψει.

6. Παραλία Ροδάκινου

paralia rodakino rethymno

Βρίσκεται 43 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου, η παραλία βρίσκεται κοντά στην παραλία του Πλακιά, μερικά σημεία της είναι οργανωμένα ενώ άλλα όχι.

7. Παραλία Τριόπετρας

paralia triopetra

Βρίσκεται 55 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου. Η Τριόπετρα είναι μια υπέροχη απομονωμένη παραλία στη νότια πλευρά του Ρεθύμνου. Λόγω της μεγάλης απόστασής της από τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα του Ρεθύμνου, δεν θα βρείτε σε αυτήν συνωστισμό.

8. Παραλία της Σούδας

paralia souda

Βρίσκεται 42 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ρεθύμνου. Η Σούδα αποτελεί ένα μικρό κόλπο δίπλα στον Πλακιά, ένα ψαροχώρι στο νότιο τμήμα του Ρεθύμνου. Συνήθως δεν θα βρείτε πολύ κόσμο σε αυτή την παραλία παρόλο που είναι πολύ καλά οργανωμένη.

9. Παραλία Άγιου Παύλου

paralia agios pavlos

Βρίσκεται 58 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη του Ρεθύμνου. Μία από τις πιο γραφικές τοποθεσίες της νότιας Κρήτης, ο Άγιος Παύλος είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός κόλπος με αμμουδιά. Μερικώς οργανωμένη η παραλία του Αγίου Παύλου είναι ιδανική για να χαλαρώσετε.

10. Παραλία Πλατανιά

paralia platania rethymno

Η παραλία του Πλατανιά βρίσκεται 4 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, αποτελεί μια πολυπληθής παραλία λόγω της λεπτής της άμμου και της κοντινής της απόστασης από την πόλη του Ρεθύμνου.